NBA: Podanie Curry’ego? Liga przyznaje się do błędu

NBA: Podanie Curry’ego? Liga przyznaje się do błędu
Kwiecień 06 13:45 2017 Print This Article

Związek sędziów na swoim oficjalnym twitterowym koncie przyznał się, że popełnił błąd nie odgwizdując Stephenowi Curry’emu błędu kozłowania, gdy ten podawał piłkę do Andre Iguodali. Zawodnik Golden State Warriors zrobił to tak szybko, że sędziowie najwyraźniej tego nie zauważyli.

Zagranie naprawdę spektakularne, ale niezgodne z przepisami gry w koszykówkę. Stephen Curry biegł w kontrze i zanim zrobił kozioł pomiędzy swoimi nogami, przełożył piłkę z jednej ręki do drugiej, co oczywiście jest błędem podwójnego kozłowania. Wielu internautów od razu zwróciło na to uwagę, ale zagranie zawodnika Golden State Warriors było tak imponujące, że postanowiono zignorować fakt, iż gracz popełnił błąd. Zresztą sami zobaczcie…

Jakichś czas po zakończeniu meczu, na twitterze związku sędziów NBA pojawił się wpis, w którym sędziowie przyznali się, że w tej sytuacji powinni odgwizdać błąd podwójnego kozłowania. Co to zmienia? Oczywiście nic, ale koszykarscy arbitrzy chcieli pozostać wiarygodni i nie unikać oczywistego. Brawa dla nich.

fot. Keith Allison, Creative Commons

NBA: Przerwana seria Thompsona, Wade bliski powrotu


Michał Kajzerek
Michał Kajzerek

Zobacz więcej tekstów

Dodaj komentarz

9 komentarzy do "NBA: Podanie Curry’ego? Liga przyznaje się do błędu"

Powiadom o
avatar
Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
Master1980
Gość

Wina tylko sędziów. Curry dał kibicom frajdę takim zagraniem, aż nie mógł powstrzymać śmiechu po tym zagraniu. Fajnie wyszło i tyle.

Kuba
Gość

“Zrobił to tak szybko”-gratuluję obiektywizmu.

maciejko
Gość

A później dali to jako bodajże 2 zagranie w top10… i tam też się nie dopatrzyli błędu?

Woj
Gość

Rubio pokazywał “kroki” i dla niego jakoś za szybko nie było. Biedni sędziowie.

Tomek
Gość

“Jakichś czas”? 🙂

tłoknr1
Gość

żeby byc choć trochę wiarygodni powinni napisać oświadczenie : PRZYZNAJEMY ŻE O OBECNYM SEZONIE NA BŁĘDY KROKÓW W OGÓLE NIE ZWRACAMY UWAGI

tłoknr1
Gość

powiem coś jeszcze, byłem ostatnio na moim mksie na ekstraklasie i fiba wprowadziła taki przepis ( nie wiedziałem wcześnie ) że cała głupota sędziów nba przy tym blednie, mianowicie rzut po piwocie ( poprawny , na dwóch krokach ) jest odgwizdywany jako kroki !!!!!! co za głupota, sam akurat berdzo częto tak rzucam , super sprawa, co za idioci , tępaki , imbecyle, pojeby , nie wiem jak to nazwać , miałem europę w temacie gwizdania za lepszych m, teraz to ja już wole te 5 kroków z nba

Radek
Gość

W obecnym sezonie?

tłoknr1
Gość

no ponoć w tym sezonie, dopiero teraz się dowiedziałem , też nie wiem czemu tak późno , mówili o tym na meczu Kartnowskiego , a potem widziałem na własne oczy, po za mks dąbrowa, nie oglądam europy

wpDiscuz